середу, 11 березня 2020 р.

Наслідки комп’ютерної залежності у підлітків

Будь-яка згубна залежність має свої наслідки, і комп’ютерна не виняток. Недарма, все частіше психологи порівнюють її з наркоманією. Наслідки комп’ютерної залежності у підлітків можуть проявлятися наступним чином.
Підліток перестає контролювати час, який перебуває за комп’ютером, забуває зробити уроки, пропускає заняття в школі, спортивні тренування. Пристрасть негативно позначається на успішності, починаються проблеми з навчанням. Дитина замикається в собі, перестає спілкуватися з однолітками, рідними. Головне спілкування у нього тепер по іншу сторону монітора.
Надмірне перебування за комп’ютером відбивається на здоров’ї – погіршується зір, порушується постава. У інтернет-залежних підлітків часто відсутня режим сну, вони забувають вчасно поїсти, задовольняються перекусами. Систематичне недосипання і недоїдання призводить до стомлюваності, авітамінозу, порушення обміну речовин.
Комп’ютерні ігри часто агресивні, наповнені кровопролитними битвами, поєдинками, вбивствами. Така поведінка підліток переносить в реальне життя. Стає агресивною по відношенню до оточуючих. Крайній випадок, коли у свідомості віртуальна гра і реальність змішуються, і людина перестає бачити межу між ними. Психіка підлітків нестійка і вразлива, і саме такі наслідки, коли порушується самоідентифікація особистості, найнебезпечніші.
Комп’ютерні ігри та інші інтернет розваги не завжди безкоштовні. Часто, щоб бути успішним гравцем, необхідні фінансові вкладення. Творці ігор завжди пропонують учасникам можливість придбати новий вид зброї або «еліксир безсмертя» для персонажа. Найчастіше, підлітку гроші взяти ніде. Батьки зазвичай дають дещо на кишенькові витрати. А буває, помітивши, що дитина витрачає кошти, взагалі позбавляють фінансування. Для захопленого іграми підлітка бажання поліпшити свого героя здається питанням життєво важливим, що в підсумку штовхає його навіть на крадіжку. Це призводить до наслідків у вигляді проблем з правоохоронними органами.

2 коментарі:

  1. Привіт мені дуже сподобалось прошу продовжуй далі і заповняй світ корисною інформаціею!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити