середу, 11 березня 2020 р.

Симптоми комп’ютерної залежності у підлітків

Перший тривожний симптом комп’ютерної залежності — стрімко зростаюча кількість часу, який дитина сидить за комп’ютером поза навчанням. Підліток готовий пожертвувати часом на сон, відмовитися від прогулянок, спілкування з друзями. Забуває поїсти, зробити уроки, виконати обов’язки по дому.
Батьків має насторожити, коли дитина вмикає комп’ютер відразу, як прокидається, або, як тільки приходить зі школи. Залежним людям необхідно, щоб комп’ютер постійно працював як фон, навіть тоді, коли він нібито робить уроки або виконує свої домашні обов’язки.
Якщо при спробі батьків «вирвати» підлітка з віртуального світу, вимкнути гру, він реагує агресивно, приходить у лють або плаче – це теж ознака залежності. В цьому випадку не можна втрачати часу, і відразу займатися виведенням дитини з цього стану.
Якщо залежність ще не набула серйозних форм, то можна обійтися виховними заходами. В іншому випадку дитина потребує лікування фахівцями.Крім психологічних симптомів є і фізичні прояви, пов’язані з тривалим перебуванням біля монітора – почервоніння і втому очей, головні болі, болі в спині і зап’ястя – тунельний синдром.

1 коментар: